Grote stijging in 1k BTC-adressen toont aan dat instellingen de dip hebben gekocht; Goldman Sachs zegt nog steeds maar 1% van het institutionele geld

Ondanks de gezonde terugval kan nog meer correctie nog niet worden uitgesloten, maar $ 30k zal worden beschermd omdat veel institutionele beleggers rond dit niveau kochten.

Bitcoin neemt een adempauze en zweeft rond de $ 35.000 na de diepe terugval eerder deze week. Deze winstneming met een ATH van $ 42.000 werd verwacht nadat Bitcoin Bank meer dan 1.000% steeg ten opzichte van het dieptepunt van maart 2020.

„Er zijn tekenen dat particuliere beleggers winst maken“, zegt Ryan Rabaglia, Global Head of Trading bij OSL. „Verhoogde volatiliteit is vaak gecorreleerd met een stijging van de deelname van de detailhandel.“

De markt concentreert zich momenteel met name op de US Dollar Index, die aan kracht wint en momenteel rond de 90 schommelt

„We denken dat een terugval gezond is“, zegt David Grider, de digitale strateeg bij Fundstrat Global Advisors. Volgens hem geeft de recente prijsactie niet aan dat Bitcoin de top heeft bereikt.

Verdere verliezen kunnen echter ook niet worden uitgesloten, aangezien mijnwerkers doorgaan met verkopen terwijl er geen significante instroom van stablecoin in beeld is. Ook vanuit Coinbase worden geen uitstromen gezien; In feite stroomt BTC in beurzen .

Op basis hiervan: „We hebben misschien een tweede dumping“, zei Ki Young Ju, CEO van dataprovider CryptoQuant

Toch zal $ 30k worden beschermd, en in het geval van een dip, zullen we misschien niet onder de $ 28k zakken omdat „er veel institutionele investeerders zijn die BTC op het niveau van 30-32k hebben gekocht“, voegde Young Ju toe .

Deze instellingen waren eigenlijk bezig met het kopen van de dips die op zondag en maandag kwamen. Het grote aantal BTC-houders dat kan worden gezien als een gevolmachtigde voor institutionele adoptie “aanzienlijk gestegen” sinds begin 2021. Deze sprong in adres met minstens 1.000 BTC toont aan dat deze institutionele adoptie een blijvertje is.

Volgens Jeff Currie van Goldman Sachs is het niveau van institutionele investeringen in de markt echter nog steeds erg klein, hoewel „de markt volwassener begint te worden“.

„De sleutel tot het creëren van enige vorm van stabiliteit op de markt is om een ​​toename van de deelname van institutionele beleggers te zien, en op dit moment zijn ze klein“, zei het hoofd grondstoffenonderzoek van de investeringsbank op CNBC., Eraan toevoegend dat de investering in BTC is: „ongeveer 1% ervan is institutioneel geld.“

Terwijl Bitcoin voor instellingen een hedge is tegen fiat-verlaging en het risico van inflatie, omdat het naar voren komt als een opslag van waarde , is het voor sommigen ook een manier om economisch onrecht te herstellen.

„Voor de eerste keer in de geschiedenis hebben we een Plan B-optie voor het huidige financiële systeem, dat jarenlang heeft geleid tot redlining, rassendiscriminatie en andere flagrante daden van retailbanken tegenover de zwarte gemeenschap“, aldus Isaiah Jackson, auteur van „Bitcoin & Zwart Amerika. “

Volgens hem geeft Bitcoin zwarte mensen de mogelijkheid om niet alleen hun geld te verschuiven, maar ook hun mentaliteit, omdat ’s werelds toonaangevende digitale valuta niet te confisqueren is en geen toegangsdrempel heeft.

Veröffentlicht am Kategorien Bitcoin