FBI, tyska myndigheter konfiskerar 30 miljoner dollar i Bitcoin från ägare av Pirate Streaming-webbplatsenpiratkopiering bitcoin

Lokala rapporter avslöjade idag att den tyska brottsbekämpande myndigheten i samarbete med US Federal Bureau of Investigation (FBI) har konfiskerat cryptocurrencies värt miljoner dollar från operatörerna av den nedlagda illegala strömningsplattformen Movie2k.to.

Movie2k var en topprankad filmpiratstreamningswebbplats som lockade massiv trafik än andra populära webbplatser i Tyskland och rankade bland de 20 mest besökta webbplatserna redan 2012.

2013 beslutade företaget att stänga av på egen hand. I november 2019 arresterade tyska myndigheter emellertid, med hjälp av FBI, operatörerna för misstänkt olaglig internetaktivitet i samband med Bitcoin Era och vidtog rättsliga åtgärder för att utreda de kriminella handlingarna kring företagets internetverksamhet.

Under utredningen återvände myndigheterna $ 29,7 miljoner i Bitcoin genererat från annons- och prenumerationsavgifter för att sprida mer än 880.000 piratkopierade filmer. Men rapporter noterade att Movie2ks programmerare gjorde cirka 22 000 Bitcoin medan han arbetade på plattformen.

Programmeraren investerade enligt uppgift den förvärvade Bitcoin-fastigheten med hjälp av en fastighetsföretagare från Berlin som också var partner i piratkopieringen

Enligt rapporten gav tjänsterna från kriminaltekniska experter ett bra resultat när förövarna frivilligt släppte kryptotillgångarna i deras besittning som betalning för det som hade tagits med ”skadeservice”, som verkar bara vara rester av den totala Bitcoin de hade förvärvat .

Veröffentlicht am Kategorien Bitcoin