Een enorme piek in de Bitcoin-prijsvolatiliteit in 2016 zou wel eens in de buurt kunnen komen.

De Bollinger Band laat zien dat de Bitcoin-prijs een piek in de volatiliteit kan vertonen, vergelijkbaar met de post-having cyclus van 2016.

Voor het eerst sinds 2016 is de breedte van de Bollinger Band van Bitcoin (BTC) onder 0,95 gedaald. De Bollinger Band is een veelgebruikte technische indicator die de volatiliteitstrend van een asset evalueert. Het kan betekenen dat er een enorme volatiliteitspiek op komst is.

De prijs van Bitcoin is relatief stabiel geweest van 2019 tot 2020. BTC schommelde meestal tussen $6.000 en $12.000, behalve in maart toen het onder $3.600 daalde.

De maandelijkse Bitcoin-prijsgrafiek met Bollinger Band

In de komende maanden zou de volatiliteit van Bitcoin geleidelijk kunnen toenemen als er een vergelijkbaar patroon ontstaat als in 2016.

Begint een stierencyclus na de heling van Bitcoin zich te manifesteren?
De Bollinger Band gebruikt het voortschrijdend gemiddelde van de grafiek van een actief om een volatiliteitsbereik te bepalen.

Als de BTC bijvoorbeeld volatieler wordt, wordt de Bollinger Band breder, wat aangeeft dat er een grotere prijsvork ontstaat. Als BTC minder volatiel wordt, versmalt de band, wat duidt op een kleine bandbreedte.

De belangrijkste reden waarom een smalle Bollinger Band wijst op een volatiliteitspiek is waarschijnlijk omdat het betekent dat het bereik strakker wordt.

Als de Bitcoin binnen een smal bereik daalt of stijgt, neemt de kans toe dat het bereik afneemt of toeneemt.

Als voorbeeld, het zou voor BTC een uitdaging zijn om uit te breken van een $9.000 tot $12.000 bereik. De prijsklasse is breed en er is een aanzienlijke koopvraag of verkoopdruk nodig om het bereik te breken.

Als het bereik daarentegen van $10.000 tot $11.000 ligt, stijgt de kans dat het bereik wordt verbroken of dat het stijgt.

Volgens Bitcoin-handelaar Nunya Bizniz is de Bollinger Band voor de maandelijkse grafiek van Bitcoin nooit smaller geweest.

De maandgrafiek dekt tot 2013, toen er nog geen sprake was van een goede wisselmarkt. Vandaar dat het in wezen de meeste historische prijscycli van BTC dekt.

De breedte van de Bollinger Band bereikt een ongekend gebied dat BTC nog niet eerder heeft gezien. Gezien de trend, suggereerde Bizniz dat er mogelijk volatiliteit binnenkomt.

BTC Maandelijks:

De breedte van de Bollinger Band is nog nooit zo smal geweest.

– Nunya Bizniz (@Pladizow) 5 oktober 2020
Beleggers verwachten ook een toename van de volatiliteit
De Bitcoin is gedurende een langere periode stabiel geweest binnen een krappe bandbreedte tussen 10.500 en 11.000 dollar. Als zodanig beginnen beleggers te verwachten dat er een grote BTC-prijsbeweging zal ontstaan.

De historische 30-daagse volatiliteit van Bitcoin

Raoul Pal, de CEO van Global Macro Investor en Real Vision Group, gelooft dat er binnenkort een „grote stap“ wordt gezet. Hij legde uit:

„Bitcoin 30 dagen historische volatiliteit is snel gedaald en is in de jaren ’20. In het verleden heeft het 7 keer 20% vol geraakt. 6 keer de prijzen explodeerden onmiddellijk hoger en het volume raakte 80% in een paar maanden tijd. 1 keer (november 2018) daalden de prijzen sterk. Hoe dan ook, er komt binnenkort een grote beweging.“

Veröffentlicht am Kategorien Coinbase