Bitcoin’s Surge Past $12.000, een Lure to Bull Trap? Dit is wat analisten voorspellen voor BTC…

Bitcoin (BTC), de eerste en grootste cryptocurrency per marketcap werd in de afgelopen weken gevangen in een consolidatiefase tussen 11.200 en 12.000 dollar.

In de afgelopen twee weken werd juist de strijd van Bitcoin tegen de $12.000 aan sleutelresistentie duidelijker. Op ten minste vier verschillende momenten werd het vlaggenschip van de crypto-activa met 12.000 dollar ronduit afgewezen. Echter, in een bullish move die in het weekend begon, was BTC in staat om de $12.000 sleutelweerstand eerder vandaag te verbrijzelen, waardoor deze tot $12.400 steeg.

Het belang van het $12.000 weerstandsniveau wordt gezien als een analist zegt dat $12.000 letterlijk „de laatste grote weerstand“ is. Hij impliceerde dat zodra Bitcoin dit niveau overschrijdt, een beweging naar $13.000, $14.000 mogelijk zal zijn, wat ertoe zal leiden dat Bitcoin de hoogtepunten van de tijd opnieuw zal testen.

Echter, in tegenstelling tot eerdere pogingen om boven het $12.000 niveau uit te komen, ziet BTC nog geen enkele regelrechte afwijzing die zou kunnen suggereren dat de beren aan kracht inboeten en dat er een uitbraak op komst is.

Sommige analisten pleiten echter voor een vleugje voorzichtigheid, want een uitbraak kan leiden tot een fake-out, met andere woorden, een lokmiddel voor een stierenval. Een fake-out wordt geïllustreerd door een gelijkaardige beweging. Bij zo’n gerelateerde beweging wordt de liquiditeit boven de recente hoogtepunten of weerstanden gebracht.

Bitcoin consolideert momenteel met $12.335, een stijging van 4%. Tenzij BTC onder de $12.000 zakt, blijven de kortetermijnvooruitzichten ongelooflijk rooskleurig.

Bitcoin’s Surge Past $12.000, een Lure to Bull Trap?

In het laatste deel van 2017 zag Bitcoin een enorme opleving die werd voorafgegaan door een upside rally naar een hoogtepunt van bijna $14.000 eind juni 2017. Deze stap wordt nu algemeen beschouwd als een stierenval.

Een stierenval is een vals signaal, verwijzend naar een dalende trend die omkeert na een overtuigende rally en een eerder ondersteuningsniveau doorbreekt.

Sinds 2017 heeft Bitcoin verschillende rally’s gezien, maar deze huidige rally lijkt anders te zijn zoals blijkt uit de sterke fundamentele metriek, die Bitcoin uitbeeldt.

Analisten bieden gemengde vooruitzichten op de volgende trend van Bitcoin Revolution, als een definitieve doorbraak van de laatste horde voordat de uitbreiding van de stierenmarkt nodig is, en stellen dat de stap boven de $12.000 niet overtuigend genoeg is om de doorbraak te verklaren en te bevestigen.

Hoewel Bitcoin nog geen significante doorbraak boven dit niveau heeft gepost, lijken stieren wel kracht op te bouwen na de sterke wekelijkse sluiting die BTC heeft gepost. Uren en de komende dagen zullen investeerders een aanwijzing geven voor de trend van Bitcoin op de middellange termijn.

Bitcoin’s Price Surge: Dit is wat analisten voorspellen…

Eerder deze maand verklaarde Mike Novogratz van Galaxy Digital in een interview zijn Bitcoin-prijsvoorspelling van $14.000 in de komende maanden. Hij beweerde verder dat hij er sterk van overtuigd was dat de Bitcoin dit jaar de hoogtepunten van $20.000 zou halen. Novogratz leidde zijn gevolgtrekking af uit het feit dat er veel geld wordt gedrukt en dat er veel belangstelling is voor Bitcoin in de detailhandel.
Een Bitcoin-aanhanger met de bijnaam „Vortex“ verklaarde dat Bitcoin een opvallende fundamentele kracht uitbeeldt, zoals te zien is in deze vier metrieken. dit zei hij:

„Al deze grafieken, die lijken op de patronen van begin 2017, geven aan dat Bitcoin een meerjaarlijkse stierenloop begint: -Segwit adoptie bereikt nieuwe ATH -HR [hash rate] bereikt nieuwe ATH -BTC niet verplaatst in 1+ jaar nog steeds bij ATH’s op meer dan 63% -Google trends building“.

Bitcoin’s SegWit adoptie en hoge hash rate (recentelijk nieuwe ATH) geven aan dat de kracht van de keten toeneemt, terwijl de Google-zoektrends en de kracht van de huidige houders de onderliggende fundamentele kracht laten zien.

Deze factoren lijken te wijzen op een verandering ten opzichte van eerdere antecedenten van 2017 en 2019, aangezien de recente stierenloop van BTC eerder door zijn onderliggende kracht lijkt te worden gedragen.

Echter, een handelaar smeekt om een verschil, hij koos ervoor dat BTC naar $12.500 kan pushen voordat hij geconfronteerd wordt met een aanzienlijke weerstand die hem terugstuurt naar de lagere $11.000 regio’s.

Een andere prominente handelaar deelt deze zelfde gedachteschool en stelt dat de liquiditeit bij $11.600 en $10.900 beide suggereren dat de keerzijde op komst is.

Veröffentlicht am Kategorien Bitcoin